L’Avi Tonet

SINOPSI

Cartell_AviEn Magí, és un nen que arriba com cada dia a l’escola. Avui la seva tutora els encomana una tasca molt especial. Hauran d’escriure una redacció sobre algun ésser estimat, familiar, amic… Amb el que tinguin una estreta relació i que se l’estimin molt. En Magí tria escriure sobre el seu avi, l’avi Tonet que malauradament fa uns mesos que es va morir i en Magí encara el troba molt a faltar.

Aquest punt de partida ens serveix per descobrir un entranyable i divertit personatge: l’avi d’en Magí, l’avi Tonet. Amb una combinació d’humor i tendresa a L’avi Tonet, viurem els petits i grans moments que estan en el record d’un net que s’estimava molt al seu avi. Les seves primeres vivències amb l’avi, quan en Magí encara era un bebè. Com era el dia a dia de l’avi, les seves aficions i habilitats. Els llocs on l’avi el portava, els dies inoblidables viscuts conjuntament o fins i tot reviure aquells mals moments habituals de tensió familiar, on l’avi intervé positivament.

PROPOSTA ARTÍSTICA

L’avi Tonet combina l’humor i la tendresa utilitzant diverses tècniques teatrals: el text, el gest, el clown, manipulació d’objectes, joc amb el públic i una banda sonora acurada que dona la possibilitat de traslladar l’espectador als diferents ambients proposats d’una manera senzilla i efectiva.

A L’avi Tonet, a part de tocar el tema sobre les estretes relacions que sorgeixen entre avis i nets, també toca el tema de la superació del trauma que tenen molts nets quan es moren els seus avis, això sí, tractat des d’una sensibilitat molt optimista, tendre i amb bon humor, és clar! A més, L’avi Tonet, és un humil i petit homenatge per totes les iaies i avis que s’estimen amb bogeria els seus respectius nets i netes i que el seus records perduren en les memòries dels nens per a sempre.

L’avi Tonet és un espectacle intergeneracional creat per fer gaudir a un públic tan heterogeni com el familiar. Per la seva temàtica, pot ser ideal per participar en campanyes escolars.Vídeo L’AVI TONET


Fotos de L’avi Tonet

Anterior


CARACTERÍSTIQUES

Gènere: Teatre / humor

Públic: Familiar a partir de 4 anys / escolars CI, CM, CS

Durada: 55 minuts

Espectacle de sala: Interior / exterior segons condicions

FITXA ARTÍSTICA

Veus en off:  Martí del Rio / Xevi Serrano / Elisa Jorba

Escenografia: Jordi Jorba /Cia. Jordi del Rio

Tècnic llum i so: Èric Corbella

Disseny de llums: Joan Miquel Puig / Stem SCCL

Disseny de so i enregistrament: Toni Castaño “Nyanyo”

Fotografia: Jordi Alavedra

Ajudant direcció, promoció: Elisa Jorba

Vestuari i utillatge: Elisa Jorba / Aina Martí / M.Àngels Català

Producció: Cia. Jordi del Rio

Guió, direcció i interpretació: Jordi del Rio

Vídeo: Josep Plans

Imatge cartell: Bernat del Rio / Jordi del Rio